Wegens grote drukte kan ik helaas tot juni 2023 geen nieuwe opdrachten aannemen.

Duurzame energie

We horen en lezen er steeds meer over: duurzame energie. Duurzaam is goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Want nu energie steeds duurder wordt gaan besparingen op energieverbruik steeds beter renderen. Daarom biedt Bas Putter ook de beste zonneboilers, warmtepompen en zonnepanelen. Deze stellen u in staat om fors te besparen op uw energieverbruik of om zelf duurzame energie op te wekken. De mogelijkheden die Bas Putter biedt op het gebied van duurzame energie zijn onder meer: warmte terug winning, warmtepompen, zonnepanelen en zonneboilers. We lopen ze kort langs. 

Zonnepanelen en zonneboilers

De zon geeft ons, zelfs in Nederland, elk jaar weer flink wat dagen gratis energie. Het enige dat wij moeten doen is die energie vangen in bijvoorbeeld zonnepanelen. Zonnepanelen op uw dak zorgen de hele dag door voor energie, zelfs als de zon niet schijnt. In Nederland zijn er bovendien diverse interessante subsidieregelingen voor het aanschaffen van zonnepanelen. Wanneer u er voor kiest om zonnepanelen te laten plaatsen, dan worden deze in principe aangesloten op het elektriciteitsnet. Wanneer u met uw zonnepanelen meer energie produceert dan verbruikt, dan loopt uw verbruiksmeter terug. Zodoende profiteert alleen u van de duurzame energie van uw eigen zonnepanelen.

Een andere populaire duurzaamheidsmaatregel is het plaatsen van zonneboilers. Ook in zonneboilers is Bas Putter zeer deskundig. Zonneboilers bestaan uit een warmwaterketel waarin door de zon verwarmd water verzameld wordt. Deze warmte wordt op zijn beurt verzameld door een zonnecollector. Ook deze techniek werkt als het buiten niet bijzonder warm is of wanneer er weinig zon is. Ook voor lauw water hoeft u niet bang te zijn. Als het water in zonneboilers door de zon onvoldoende verwarmd wordt, dan wordt dit gewoon aangevuld door de cv-ketel. 

Warmtepompen en warmte terug winning

Het gebruiken van de warmte van de zon is een eenvoudige manier om de duurzaamheid van een gebouw te vergroten. Datzelfde kan gezegd worden van een techniek als warmte terug winning die gebruik maakt van eerder opgewekte warmte met behulp van warmtepompen. Warmte die anders verloren was gegaan maar dankzij warmte terug winning en warmtepompen behouden blijft voor later gebruik. Wanneer u gebruik maakt van warmte terug winning en warmtepompen dan loopt de lucht die uw woning verlaat langs een warmtewisselaar. Bij warmte terug winning wordt afvoerwarmte zoveel mogelijk opgeslagen en komt deze dankzij een warmtepomp weer goed terecht. Er gaat bij warmte terug winning veel minder warmte verloren aan de buitenlucht.
Meer weten over de mogelijkheden van duurzame energie? Bel Bas Putter op het telefonnummer 06-23930370